Στέλιος Ντεξής & Μυρτώ Βουνάτσου

About the Work

Αρχεία που περιέχουν εικόνες, ηχητικά αποσπάσματα και βίντεο από κάμερες, που κατέγραψαν γεγονότα τα οποία εμπλέκονται μεταξύ τους σε ένα δίκτυο πληροφοριών που αναφέρεται σε έναν πολιτισμό ο οποίος βρίσκεται σε οριακό σημείο. Είναι τα Metadata ενός πολιτισμού που μεταλλάχθηκε και πιθανόν χάθηκε η θα χαθεί σε μια μη χρονολογημένη εποχή.

Σύμφωνα με τον Τ. Σ. Έλιοτ “Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος, είναι ίσως και οι δύο παρόντες στον μέλλοντα χρόνο. Αν όλος ο χρόνος είναι αιωνίως παρών, όλος ο χρόνος δεν μπορεί να πληρωθεί. ‘Ότι θα μπορούσε να συμβεί είναι μια αφαίρεση που παραμένει μια διαρκής δυνατότητα μόνο σ’ έναν κόσμο από εικασίες. Ότι θα μπορούσε να συμβεί και ότι συνέβη, δείχνουν σ’ ένα τέλος που είναι πάντα παρόν”.

Η εγκατάσταση “Meta-data” είναι ένα δικτύωμα πληροφοριών, ασαφώς χωροχρονικά τοποθετημένων υπογραμμίζοντας την φύση του τετελεσμένου γεγονότος της κατάστασης που έχει τον χαρακτήρα του μη αναστρέψιμου και που αφήνει τα ψηφιακά του ίχνη να ταξιδεύουν στο διηνεκές ως μνημεία της ανθρώπινης φύσης.